Alla inlägg den 3 april 2013

Av Hannes Müller - 3 april 2013 12:30

Eftersom jag nuförtiden har ärende till biblioteket tillsammans med min dotter varje vecka så har det blivit så att jag börjat låna ganska mycket böcker där. Jag har läst fortsättningen C-E Nilssons böcker om gotlaändska riksdagsmän som behandlar 1970 - 1990-talet och inte var denna bok, till skillnad från den första delen, någon upplyftande läsning. He he... jag tänket be en bekant att få låna hans ex av Knapptryckarkompaniet och ta mig an att läsa den, om ni förstår vad jag menar.


Det har blivit så att jag lånat en hel del sockenböcker och läst dem också. Det är faktiskt något konstigt med böckerna som behandlar Klinte och Klintehamn jämfört med dem som behandlar andra socknar och platser på ön. Jag vet inte hur många böcker om Klintehamn som består i att man beskriver olika gator, givetvis de med oftast burgna hus, och mödosamt räkanar upp alla de personer som bebott husen genom tiderna. I den senast jag läst var det förutom uppräkningar av hus utefter en gata även en dylik uppräkning av gravstenar på kyrkogården och uppräkning av personer som ligger under dem. Ja mitt i allt det för en utomstående ganska trista och enahanda fastnade jag för en inskription det skrevs om som  vara på en gravsten med ett kvinno och ett mansnamn. När jag inte kunde hitta namnen någonstans trots att vi har utmärkta register på människor födda eller döda på Gotland fram till 1935 så blev det till att jag tog en cykeltur i det vackra vårvädret upp till kyrkogården. Stenen fanns men med ett annat namn - en familjegrav och det kändes skönt att det kanske inte låg någon tragedi bakom orden.


De både hemska, vackra och suggestiva, som jag inte heller hittat när jag googlat och alltså kanske inte är tagna från någon dikt, orden var: In i natten genom döden. Bortom skimrar morgonglöden.


 






Av Hannes Müller - 3 april 2013 11:49

Ja , alla de där som verkar hata oss i SD allt vad de har. Det är väl klart att bland dem finns människor som är uppriktigt oroade för att SD och vårt växande skall ända i ett samhälle med våld och terror likt 1920 - 1940-talets Tyskland och Sovjet, men dessa känns det lite svårt att förstå på grund att de så sällan intresserar sig för vad partiet verkligen säger och tycker.


 Bland dessa hatare känner jag också att det finns mängder av mobbare, människor som vill hitta några offer det är fritt fram att ge sig på och i en annan tid, när andra saker setts korrekta att hata kunde det likaväl varit judar, homosexuella, nykterister... you name it.


 Vi har ju en ledarskribent på en av gotlandstidningarna som mer eller mindre tycks ha fått SD på hjärnan. Inte för jag vet varför eller hur det gått till, jag bryr mig helt enkelt inte. Själv har hon, Eva Bofride, tillstått att hon mår dåligt av att dagligen  läsa hatsiten "interasist,men".Att räkna hennes ledarsidesartiklar om SD och hur föskräckligt detta är sedan oktober är svårt - jag skulle gissa på kanske 40% av dagarna har det varit något om SD på hennes ledarsida, kanske mer, kanske mindre. Nu den 21 mars slog hon i mina ögon rekord i osaklighet i denna artikel:http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=8430203


Här är ett citat ur denna: " I debatten på Helagotland är Hannes Müller frispråkigare. Där påstår han att det är invandrare som står för den mesta kriminaliteten på ön, samt att det är invandrarnas fel att skolan inte lyckas få eleverna att nå målen eftersom så mycket resurser tas från undervisningen till invandrarbarnen."


Det där hon påstår har jag dels aldrig skivit, inte heller något som kan tolkas som detta och dessutom, det är det allra värst, helt orimliga och felaktiga påståenden som hon säger jag gjort skriftligen. Jag ringde tidningans ansvarige utgivare, Ulf Hammarlund, och bad honom be Eva Bofride verifiera vad hon påstod jag skrivit, som i så fall vore enkelt. Han sa att han skulle tala med henne och det som jag sedan fick som svar, inte av honom utan av E Bofride att jag kunde sända in en replik som sedan skulle publiceras om den uppfyllde en rad krav.


Jag ser det som orimligt att jag skall bemöta lögnaktiga påståenden i tidningen om mig personligen och som sannerligan sätter mig i mycket dålig dager i allmänhetens ögon, både mig personligen och det parti jag tillhör så jag polisanmälde GT och dess ansvarige utgivare för förtal.


Meningsfullare saker i livet känner jag att det finns än att ägna sig åt att bemöta människor som ägnar sig åt sådant här - de är faktiskt inte värda den uppmärksamheten.

Ovido - Quiz & Flashcards