Alla inlägg den 10 april 2013

Av Hannes Müller - 10 april 2013 08:34

Alldeles nyligen anmäldes ju AB Hassela Gotland som har landets största HVB-hem här i samhället Klintehamn för missförhållanden av en i personalen. Tidigare har sådana anmälningar kommit från ungdomar som varoit placerade där eller deras föräldrar, men nu alltså av en mångårit anställd.


Ett av de missförhållanden som togs upp i anmälan är att företaget tar emot ungdomar för behandling som de inte är berättigade till som ungdomar som har LSS eller flyktingbarn som inte kan ett ord svenska.


När anmälan omskrevs i GT så intevjuades föreståndaren i Klintehamn Lennart Johansson och han kommenterade anmälan så här: " ... anmälan innehåller flera felaktigheter. Vi har inte rätt att ta emot ensamkommande flyktingbarn eller ungdomar som har stöd enligt LSS och självklart gör vi det inte heller."


En annan personal än anmälaren kommenterade att det , tar emot ensamkommande flyktingbarn i denna miljö av droger och kriminalitet som den beskrivs av personalen, gör företaget visst det.


Jag spekulerade i att de ensamkommande flyktingbarnen som var placeradé på Hassela var dömda till ungdomsvård efter brottslighet och att på det viset Lennart Johansson hittat ett slags kryphål i sin argumentering.


Exponerat (en av många alternativa nyhetssiter) lade igår ut domen för ofredande av ett flyktingbarn som bott på Haima i Visby vilket numera var bosatt på Hassela enligt tingsrättens dom. Han dömdes inte till Ungdomsvård utan till 30 dagsböter så det verkar därmed som Lennart Johansson på Hassela kom med en ren och skär lögn i tidningen.


För den som vill läsa domen googla på: exponerat flyktingbarn haima


PS Jag har fått en kommentar av en person som verkar vara mycket insatt i Hasselas verksamhet angående anmälan mot hemmet. Vill tacka kommenteraren så mycket för uppgifterna men ser lite risker med att lägga ut en kommentar där olika identifierbara anställdas droganvändning och även företagets kännedom om denna omnämns. DS

Ovido - Quiz & Flashcards