Alla inlägg den 7 maj 2013

Av Hannes Müller - 7 maj 2013 10:30

 


Så var det då dags igen: Inbrott på Konsum. För vilken gång i ordningen är det svårt att hålla reda på. Två gånger har personer dömts för inbrott på Konsum i Klintehamn - bägge gångerna var det ungdomar inskrivna på Hassela varav en senare även försökt råna affären.


Inte nog med att det varit ett stort antal inbrott i affären genom åren uten den har även blivit rånad med kniv två gånger av Hasselaelever eller fd Hasselaelever. Vid ett av rånen fanns inga vittnen och rånaren kunde komma undan strängare straff genom att förneka att den riktat kniven mot kassörskan.


Från och till har det ju varit mycket omfattande snatterier på affären och periodvis har det varit ett rent lämmeltåg av elever från Klinteskolan i affären där utan överdrift många inte betalat - det är väl så att på Konsum har man tänket att det angår inte mig svinnet är bara att lägga på priset för övriga kunder. Nu i höstas var snatterierna så omfattande och organiserade (stort gäng rings ihop och går in i affären som flock) så polisen vädjade till allmänheten att besöka affären kvällstid för att personalen skulle kunna känna sig tryggare. Ett par veckor var det både poliser och en massa folk i affären på kvällarna men samtidigt: Vem vill ha en kniv i magen? Både polis och andra vet mycket väl att många av de här ungdomarna rutinmässigt bär kniv.


Sätt äntligen upp övervakningskameror Konsum förih*****e!

Av Hannes Müller - 7 maj 2013 10:00

 


Nu är allt som var inställt i det gamla magasinet på Kustvägen bortstädat och reparationen av fastigheten som myndigheterna ingrep mot har avstannat. Det var ju verkligen ett helt berg med prylar/sopor på tomten tidigare och jag har full förståelse för de grannar som tyckte situationen var ohållbar.


Myndigheterna verkar ladda för rond 2 och det ryktas om att de begär in anbud från olika firmor för rivning. Frågan är bara vad Tor har i bakfickan?


Som jag tidigare sagt: För en utanförstående är det här en lite spännande historia.


Det här är långt ifrån den enda fastighet som står och förfaller i Klintehamn.


De här rumänska byggjobbarna som reparerade med enkla medel och utan säkerhetsföreskrifter - självklart är det inte bra. En bekant som även varit och tittat på höghusbygget i Snäck som blev klart ganska nyligen sa till mig att de utländska underentrepenörera där hade ungefär samma säkerhetstänk utan att myndigheterna ingrep.  

Ovido - Quiz & Flashcards